Omgevingsmanagement herinrichting ” Oud Maasbracht”

Verschillende straten in “Oud Maasbracht” worden de komende jaren heringericht. De uitvoering van de herinrichting is door de gemeente Maasgouw gegund aan BLM Wegenbouw B.V. uit Wessem. Deze herinrichting verloopt in 3 fasen. Na de bouwvakantie zijn de eerste 2 fasen gestart. Fase 3 staat gepland voor 2019.

 

https://youtu.be/gPKI3J4qU80

Gemeente Maasgouw heeft samen met de inwoners bepaald hoe de wijk in “Oud Maasbracht” eruit komt te zien. Voor de gemeente was dit een niet eerder toegepaste vorm van burgerparticipatie. Niet alleen vóór de realisatie maar ook tijdens de werken blijft er veel contact met de bewoners. Om het project zo soepel mogelijk te laten verlopen heeft de gemeente Hartjes’ Ontwikkelvisie aangesteld als omgevingsmanager.

De belofte van omgevingsmanagement is het draagvlak van een project te verbeteren zodat de weg vrij is om voortgang te maken. Uiteraard op een manier die aansluit bij de omgeving.

Omgevingsmanagement en communicatie gaan hand in hand. Hartjes’ Ontwikkelvisie is ter plaatse het aanspreekpunt voor niet technische vragen uit de omgeving en zorgt voor de verdeling van informatie via verschillende kanalen.

Door middel van regelmatige updates en een maandelijkse vlog op de Facebookpagina van de herinrichting van gemeente “Oud Maasbracht” kan de omgeving de ontwikkelingen volgen. Daarnaast wordt de website van Gemeente Maasgouw steeds geactualiseerd!